fbpx

Veel gestelde vragen

Heeft u een andere vraag?
Mail ons dan via het contactformulier. U ontvangt binnen 2 werkdagen antwoord.


Ik mag geen hormonen gebruiken. Bevat Premeno Duo hormonen?

Nee, Premeno Duo vaginaal ovules bevatten geen hormonen.


Wij gebruiken voor de zekerheid nog condooms. Heeft Premeno Duo een nadelig effect op de kwaliteit van het condoom?

In Premeno Duo vaginaal ovules zitten vetten die mogelijk een nadelig effect op de kwaliteit van condooms van natuurlijk rubber kunnen hebben. Wij adviseren u gebruik te maken van latex-vrije condooms van polyurethaan. Bovendien zijn deze condooms hypo-allergeen. U kunt deze condooms o.a. bestellen bij de Condomerie. Mocht u geen polyurethaan condooms wensen te gebruiken dan adviseren wij u in plaats van Premeno Duo, Hyalofemme vaginale gel te gebruiken. Hyalofemme bevat eveneens hyaluronzuur in dezelfde dosering als in de Premeno Duo ovules.


Na toediening van Premeno heb ik een branderig gevoel is dit normaal?

Indien u Premeno Duo toepast na een kuur met een antischimmel product dan kan dit in enkele gevallen voorkomen. Door de op de vagina afgestemde zuurgraad van het product en het nog door de infectie geïrriteerde weefsel kan een licht branderig gevoel gedurende de eerste twee dagen optreden.
Deze branderigheid is meestal van voorbijgaande aard. Indien deze klachten aanhouden of de ernst ervan toeneemt dan dient u de behandeling te staken en uw arts te raadplegen.


Worden Premeno Duo door de ziektekostenverzekeraar vergoed?

In principe worden de kosten van Premeno Duo niet vergoed. Op individuele basis, bijvoorbeeld bij vrouwen die vanwege kanker of andere contra-indicaties geen hormonale producten mogen gebruiken, kan de ziektekostenverzekeraar overgaan tot een gehele of gedeeltelijke vergoeding. De genegenheid hiertoe verschilt echter per verzekeraar.

Als u denkt hiervoor in aanmerking te komen dan kan uw arts/gynaecoloog op de website van Memidis Pharma een machtiging downloaden en invullen. U kunt die machtiging dan met de rekening opsturen naar uw verzekeraar. Achmea vergoedt Premeno Duo in, bepaalde gevallen, voor haar patiënten die een contra-indicatie hebben voor hormonale producten. Dit verschilt per zorgverzekering die onder het Achmea label vallen zoals: Zilverenkruis, FBTO, Avéro Achmea en OZF. Wij raden u aan navraag te doen bij uw zorgverzekeraar.


Is Premeno Duo een glijmiddel?

Nee, Premeno Duo is geen glijmiddel. Een glijmiddel wordt meestal vlak voor het vrijen toegepast. Premeno Duo dient regelmatig gebruikt te worden en draagt zorg voor een langdurige vaginale bevochtiging, helpt wondjes helen en geeft steun en elasticiteit aan het vaginaweefsel. Hierdoor zal de conditie van de vagina verbeteren en het vrijen aangenamer worden. Desgewenst kunt u bij het vrijen een extra glijmiddel gebruiken.


Ik menstrueer nog. Kan ik Premeno tijdens de menstruatie gebruiken?

Het beste is het gebruik van Premeno Duo tijdens de menstruatie tijdelijk te staken en direct daarna weer te hervatten.


Ik slik een (vaginaal) hormoonproduct voor mijn overgangsverschijnselen. Mag ik Premeno Duo voor vaginale droogheid erbij gebruiken?

Ja, u kunt Premeno Duo als aanvulling toepassen. Overleg dit wel eerst met uw behandelend arts.


Ik gebruik fyto-oestrogenen voor mijn overgangsverschijnselen, heeft het zin om Premeno erbij te gebruiken?

Jazeker, als u last heeft van vaginale droogheid is het zeker zinvol Premeno Duo te gebruiken. Het is bekend dat fyto-oestrogenen over het algemeen een meer licht effect hebben op de verschijnselen zoals opvliegers en transpireren dan op die van vaginale aard.


Is Premeno Duo onderzocht tijdens de zwangerschap?

Nee, de effecten van Premeno Duo zijn niet onderzocht tijdens de zwangerschap. Wij raden het gebruik gedurende die periode dan ook af. Na de bevalling kan Premeno wel gebruikt worden.


Ik gebruik Premeno Duo nu 2 weken maar nog steeds zijn niet alle klachten verholpen?

Dit is normaal, in eerste instantie zult u merken dat de bevochtiging van de vagina zal toenemen. Door de overgang is het weefsel vaak al gedurende jaren dunner en droger geworden, u zult begrijpen dat dit niet in korte tijd omkeerbaar is. Het optimale effect van de behandeling met Premeno Duo mag u dan ook pas verwachten na 2 tot 3 maanden.


Ik ben gestopt met het gebruik van Premeno Duo en mijn klachten komen weer terug is dit normaal?

Door te stoppen met het gebruik van Premeno Duo komen uw klachten langzaam aan weer terug. Dit is normaal omdat er geen natuurlijk oestrogeen meer wordt aangemaakt waardoor de vaginale atrofie is ontstaan. Als u na het stoppen weer start met Premeno Duo dan raden wij aan te starten met de oplaaddosis van 1 ovule per dag gedurende 10 dagen. Hierna kunt u overstappen op de onderhoudsdosering van 1 ovule per 3 dagen.